Jacco Aartsen Tuijn, founder and owner of SalesRESPECT®       

Op basis van jarenlange sales-, management- en trainingservaring, heeft Jacco in 2006 SalesRESPECT® ontwikkeld. SalesRESPECT® biedt een methodiek die mensen en organisaties leert aantoonbare toegevoegde waarde te verkopen. Naast het verzorgen van trainingen en coaching, helpt Jacco salesprocessen te optimaliseren. Procesverbetering gaat daarbij altijd hand in hand met het aanleren van vaardigheden en het realiseren van gedragsverandering. Jacco deed zijn ervaring op binnen corporate en MKB+ bedrijven. Naast founder van SalesRESPECT® is Jacco ABNLP gecertificeerd NLP trainer. 

+31623692082    E jaccoaartsentuijn@sales-respect.nl 

Ben Poelman, partner and owner of SalesRESPECT® 

Ben heeft ruim 25 jaar ervaring in diverse sales functies. Ben is afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Scheveningen, dé opleiding in Hospitality Management. Deze opleiding gaf de basis voor een carrière in sales en verander management. Ben heeft vrijwel alle commerciële rollen binnen het bankwezen vervuld, zowel aan particuliere als aan de zakelijke kant. Daarnaast heeft hij ervaring in de zakelijke dienstverlening en de groothandel. Ben inspireert en motiveert medewerkers, heeft een winnaars mentaliteit en werkt altijd op basis van vertrouwen. Ben’s motto: “Sales is een vak en als je wilt dan kan iedereen beter worden!”. Zijn ervaringen in verandermanagement zorgt ervoor dat Ben impact heeft waar het cultuur, mindset en attitude issues bij mensen in binnen teams betreft. 

+31653386602 benpoelman@sales-respect.nl

Geert van Hout, partner and owner of SalesRESPECT® 

Geert heeft ruim 20 jaar ervaring in verschillende salesfuncties in commercieel vastgoed en document management. Hij heeft 5 jaar gewerkt bij RSP Makelaars in Den Bosch als bedrijfsmakelaar. Vervolgens heeft hij 15 jaar allerlei salesfuncties (Regional-, Major- en Key Accounts) binnen de Business Unit Document Solutions van Océ/Canon bekleed. Deze markt staat bekend als een van de meest competitieve markten. Zijn expertise ligt op het vlak van Salesvaardigheid, Mindset, Coaching, Europese Aanbestedingen/Tenders en Social Selling. De laatste jaren was Geert Team Lead en SalesManager van een New Business Team en was hij verantwoordelijk voor meerdere succesvolle salesacties binnen Canon. Zijn aanstekelijke enthousiasme, drive en resultaatgerichtheid maken hem een gemotiveerde en gewaardeerde Sales Trainer. 

+31651528700 geertvanhout@sales-respect.nl