SalesStep

Sales is geen trucje, sales is een vak! Dat is waar SalesRESPECT® voor staat. Geen bedrijf en dus ook geen sales team is hetzelfde. Bij het verbeteren van sales teams krijgen wij regelmatig de volgende vragen voorgeschoteld: 

 • Is ons sales team wel evenwichtig?
 • Waarom is de één beter dan de ander?
 • Welk profiel heb ik nodig?
 • Wat kan ik doen om mijn team nog beter te maken?  

Helaas bestaat er niet één antwoord op deze vragen. Ieder sales team is immers anders.  

 • Verkoop je diensten of een product?
 • Heb je accountmanagers of acquisiteurs?
 • Verkoop je B2B of is je doelgroep overheid?
 • Heb je te maken met aanbestedingen?  

En dan hebben salesteams vaak nog verschillende rollen: pre-sales consultants, intern accountmanagement en niet te vergeten … een manager. Kortom: in sales is het altijd weer zoeken naar de juiste mix van mensen in het sales team. Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in de specifieke sales kwaliteiten van jouw team en dit kan met SalesStep.

Wat is SalesStep?

SalesStep is een assessment tool voor sales medewerkers. SalesStep geeft inzicht in de saleskwaliteiten van jezelf, je team of bijvoorbeeld je nieuwe collega’s. In een duidelijk en overzichtelijk dashboard waarin je kan zien wat jouw kwaliteiten zijn en ook waar jouw ontwikkelpotentieel zit. Daarnaast kun je met teamview in één oogopslag je team in beeld brengen. Wat mist er en wat kunnen we ontwikkelen? En bij een vacature: welk profiel heb ik nodig?  

Hoe werkt SalesStep?

SalesStep geeft je inzicht in de competenties van je sales medewerkers, team en van je nieuwe sales kandidaten. SalesStep is een gevalideerd en betrouwbaar online assessment waarmee meer dan 20 verschillende salescompetenties van target gedreven sales medewerkers in beeld gebracht.  

SalesStep maakt gebruik van een uitgebreide online vragenlijst die alle aspecten van het sales vak in kaart brengt. Naast sales competenties wordt uiteraard ook de sales mindset in kaart gebracht.          

Dashboard en team rapport

Het dashboard geeft je in één oogopslag alle informatie over de scores van het assessment. Dit doen we aan de hand van drie dimensies namelijk:  

 • Sales Drives, de motivatie om in sales actief te zijn.
 • Sales Attitude, vier attitudes die het verschil maken in sales.
 • Sales Skills, ofwel, de acht belangrijkste vaardigheden.    

Voor elke competentie die we meten krijg je een score terug, soms in de vorm van een stoplicht die aangeeft of iets voldoende aanwezig is of waar juist ontwikkelpotentieel zit en soms in de vorm van metertjes die de score weergeven ten opzichte van de benchmark.  

Tot slot geeft SalesStep een score voor een aantal omgevingsfactoren die belangrijk zijn. Naast het dashboard ontvangt de deelnemer een uitgebreid rapport waarin dieper wordt ingegaan op de verschillende factoren. Ook een team overzicht is uiteraard beschikbaar.  

Aan de slag

SalesStep geeft dus inzicht in wat je team nodig heeft om beter te worden. Welke schakels missen er in het team, welke vaardigheden en competenties  hebben aandacht nodig en hoe zit het met de Mindset?